line decor
 
 
 
 

 

Previous          

22 Martie 2012, Ziua Mondială a Apei, Workshop: „Apa şi securitatea alimentară”

Apa va deveni un factor limitativ al numărului de locuitori ai planetei. În foarte scurt timp, dacă analizăm faptul că numărul populaţiei Terrei a depăşit 7 miliarde, resursa de apă dulce de care dispunem nu va mai fi suficientă să asigure consumul direct şi cel necesar pentru producerea alimentelor şi materialelor utilizate de către om.
Cu ce am putea ajuta ca momentul critic să nu fie înregistrat foarte curând?

  1. reducerea risipei de apă;
  2. reducerea risipei de alimente (30% din alimentele produse la nivel mondial sunt aruncate);
  3. să producem alimente superioare calitativ cu mai puţină apă;
  4. nu în ultimul rând să popularizăm problematica cu care ne confruntăm, ceea ce dorim să facem şi noi prin a doua ediţie a Workshop-ului organizat de către ARLG împreună cu Universitatea din Bucureşti, Facultatea de Geografie

 

© Asociatia Romana de Limnogeografie (2008)